Tuin en zwembad - Casa do Pomar 2024

Casa do Pomar Moncarapacho Algarve
Casa do Pomar
Ga naar de inhoud
Gastheer en vrouw Rob en Angela
Rob en Angela Swarte
+351 914015029

Tuin en zwembad

Zwembad/ palmentuin

Het zwembad is 140cm diep, 8 bij 4 meter, heeft een waterval en wordt ´s avonds verlicht. Rond het zwembad zijn twee terrassen gerealiseerd die omringd zijn door een palmentuin.
De Boomgaard

Do Pomar betekent in (op) de boomgaard. We hebben ons huis zo genoemd omdat het huis centraal in de boomgaard ligt en om ons heen ook  andere boomgaarden liggen. In onze boomgaard staan naast de vele olijf en johannesbrood, avocado, citroen, sinasappel, mandarijn, granaatappel en nog vele andere soorten bomen.
Er staan 3 verschillende soorten avocado bomen in de boomgaard. De groene peervormige Fuerte, de peervormige bijna zwarte Hass en de grote groene ronde Nabal. Door de verschillende soorten hebben we bijna het gehele jaar door verse rijpe avocado’s!
Voor het huis staan 6 vijgenbomen (2 soorten) die in zowel mei als juli/augustus heerlijke verse vruchten geven. Er zijn cactusvijgen en de verschillende druiven geven veel vrucht zodat we bijna het hele jaar door iets uit onze boomgaard kunnen oogsten.
De Bar

De gezellige bar is een ontmoetings plek voor alle vakantiewoningen. Hier kan je bij elkaar zitten, verhalen en tips uitwisselen onder het genot van een drankje uit de honstybar.
Terug naar de inhoud